videomarketing Trends 2016

Videomarketing Trends 2016 Nederland

Video was in 2014 al hot, is dat in 2015 ook en wordt dat in 2016 alleen maar meer. Niet alleen blijft the Nobly dit zeggen, maar je kunt er niet omheen. Alle marketingtrends wijzen op meer videogebruik op internet. Als je in een business werkt die zich bezig houdt met online content is video een enorm krachtige tool.  Dit zijn de acht videomarketing trends 2016.

Lees dit artikel ook op de pagina van Frankwatching.

Waarom Videomarketing Trends 2016 speciaal voor Nederland?

Een aantal van de videomarketing trends 2016 die je hier zult lezen waren er ook al in 2015, maar zullen in 2016 een grotere rol spelen. Hoewel sommige trends al gaande waren loopt Nederland op online videomarketing ook gigantisch achter op dit vlak, ondanks het goede voorbeeld van enkele grote spelers.

Online video blijft enorm populair en de populariteit groeit door. De komende jaren zal 69-74% van internet gebruik video zijn. Om in die videomarketing trends 2016 mee te gaan moet je nu wel beginnen op dit vlak. In Nederland kan je namelijk nog vernieuwend zijn met deze videomarketing trends voordat 2016 begint.

1.Social video

Facebook is zelf bezig om het social mediaplatform een echt video platform te maken. Zit je doelgroep op facebook? Post dan vooral video’s naar Facebook (geen youtubelink) en je zult voorrang krijgen in het algoritme van Facebook. Facebook houdt namelijk van video en gaat de concurrentie al aan met YouTube. Op Facebook is het delen, reageren, liken veel makkelijker dan via YouTube en het is veel meer toegespitst op jou en je interesses.

Bij YouTube zoek je gericht naar iets wat je leuk vind. Na de zoektocht krijg je EERST een advertentie. Facebook kijkt naar je interesse en wat je leuk vind is dan de advertentie. Écht maatwerk zonder opdringerig karakter.

Voor de videomarketing trends 2016 zie je dat dit alleen maar een grotere strijd wordt. Video’s op een bedrijfspagina van Facebook of ander social media platform worden goed bekeken. Beter dan foto’s en veel beter dan alleen tekst.

2.Social video advertenties

Daarmee komen we direct bij de volgende trend namelijk social video advertenties. De mogelijkheid om op facebook te adverteren met video opent nieuwe deuren en verstevigt de concurrentie met YouTube op dat gebied, want zoals ik eerder schreef in dit artikel kan facebook op dat vlak content persoonlijker aanbieden. Je bepaalt als consument of bedrijf zelf wie je volgt en bedrijven kunnen met video makkelijk inspelen op je interesses. Video op maat dus. Adverteren in een kleine niche zorgt voor meer conversie en is dus een effectieve tool.

Het resultaat van de Click Through Rate (CTR) van video advertenties ligt het hoogst. Vandaar dat dit het komende jaar zal blijven groeien. Ook bedrijven met een business-to-business karakter hebben profijt van de videomarketing trends 2016. Use it wisely!

3.Mobiel wint het van desktop

De smartphone wint het (nog meer) van de desktop. Uiteraard blijft de desktop bestaan. Ik schrijf dit blog namelijk op een PC, maar het gebruiksgemak en de verschuiving van werklocaties van de digital nomad zorgt voor nog meer toename van mobiel gebruik. De mobiele datadekking in Nederland is erg groot en databundels hebben sneller het formaat om al die online video’s aan te kunnen(zonder wifi). We kunnen simpelweg niet meer zonder bewegend beeld. Waar we eerst nog het nieuws lazen, kijken we nu het nieuws in 60 seconden van allerlei zenders even tussendoor. Onze westerse maatschappij is te snel geworden om uitgebreid de krant te lezen. In ieder geval bij mij, maar ik weet zeker dat het ook bij velen om mij heen is. De mobiele telefoon neemt een grote plek in op de videomarketing trends 2016.

4.Verticale video toepassing

Het winnen van populariteit en gemak van de smartphone zorgt ook voor een verschuiving in video ervaring. Het is al vaak besproken en er zijn twee grote kampen, Verticale video vs. horizontale video.

Apps zoals Snapchat en Instagram die vierkante en verticale video hebben omarmd zijn ongekend populair. Met verticale video heb je een markt die nieuw is en kansen bied. Het feit dat je video het gehele scherm van je smartphone vult is prettig en zorgt voor meer conversie.

Klein online video feitje: Uit de cijfers van Snapchat blijkt dat verticale video’s tot negen keer vaker worden afgekeken dan horizontale video’s op dat platform.

Lang getwijfeld om deze ontwikkeling mee te nemen in de videomarketing trends 2016, maar het is er een waar we niet omheen kunnen. Het is niet mooi, maar kan met de juiste toepassing wel effectief zijn. Het is een kleine moeite om je telefoon te draaien om de 16:9 video te bekijken, maar mensen doen het gewoon veelal niet. Verticale video is ideaal voor Mobiele platformen zoals, Facebook, Instagram, Snapchat, Meerkat en meer.

videomarketing trends 2016 no.4 Verticale video

 

5.Persoonlijke online video

Naast een goede inhoud en kwaliteit is je persoonlijke touch/je bedrijfsidentiteit de onderscheidende factor. Dat is (hopelijk) altijd anders dan de rest. Zeker in Nederland op het gebied van online video, omdat hier nog niet het maximale mee wordt gedaan. De persoonlijke touch is een belangrijke in de videomarketing trends 2016. Het web wordt drukker, dus het vergt meer persoonlijke touch om er bovenuit te springen.

6.Online Video wordt weer iets langer

De titel klopt niet helemaal, want online video’s worden voor sommige doeleinden weer wat langer. Er is gewoon een groot verschil tussen de platformen. In Amerikaans onderzoek bekeek 45% van de mensen in 2014 op mobiel video’s van 6 minuten of minder. Op tablet en smart Tv’s waren deze tijden veel langer (omdat mensen heerlijk op de bank kunnen zitten). 81% Keek video’s van 10 minuten, 65% keek langer dan 30 minuten op smart TV. De verschillen tussen deze platformen wordt alleen maar groter komend jaar. De gemiddelde kijktijden op mobiel worden korter. Ideaal is om van alles wat je filmt meerdere video’s te maken per platform, maar dit kost natuurlijk wel tijd en dus geld.

7.Video wordt weer een vernieuwend medium

Dat betekent dat meer bedrijven op een vooruitstrevende, zeer innovatieve manier met video omgaan. We zagen afgelopen jaar al voorbeelden van de 3D-camera.  Zie dit voorbeeld.

videomarketing trends 2016 no.7 Technologie voorbeeld 1

De drone is enorm populair, maar door wetgeving wat lastig te gebruiken helaas. De combinatie van deze drie gaat kan worden samengevat in Virtual Reality. Zie dit voorbeeld van de Wereld draait door. Prachtige toepassing van de videomarketing trends 2016

videomarketing trends 2016 no.7 Technologie voorbeeld 2

8.Prijs video

De prijs voor het maken van video gaat verder naar beneden. Dit heeft deels te maken met de lengtes van de video’s. Bij the Nobly Creative kijken we niet langer hoe lang een filmpje duurt om een prijs te bepalen, maar wat er in de video terug moet komen. Het volgen van de videomarketing trends 2016 wordt dus voor meer bedrijven haalbaar.

Wil je de videomarketing trends 2016 toepassen in je eigen bedrijf? Neem dan contact op met the Nobly Creative. Met een goede bak koffie kijken we dan samen hoe we de online video trends 2016 kunnen toepassen binnen je bedrijf.

Conclusie

Kortom: Persoonlijke, onderscheidende en vernieuwende video’s die je in korte, lange, verticale en breedbeeld versies aanbied via verschillende social media, aansluitend op je doelgroepen. Heb je voor deze mate van maatwerk geen budget? Houd er dan rekening mee dat video een stuk goedkoper is dan vroegâh en 1 versie van een video (op zoveel mogelijk platformen) al beter is dan helemaal geen online video.

Veel online videoplezier! Heb je vragen? Stel ze dan hieronder. Laat ook weten welke videomarketing trends voor 2016 jij ziet.

bronnen:

http://www.forbes.com/sites/jaysondemers/2015/09/29/the-top-7-online-marketing-trends-that-will-dominate-2016/

http://www.slideshare.net/vaynerchuk/the-rise-of-social-media-video-marketing

http://www.brandanew.co/7-digital-marketing-trends-for-your-brand-success-in-2016/

http://www.pointsgroupllc.com/online-video-trends-2016/

http://www.adformatie.nl/nieuws/marketeers-voorzien-sterke-toename-video-advertising

“Compleet gek van video, grafisch ontwerp en al de mooie creaties die in deze moderne tijd gemaakt worden. Voor NOBLY | Communicatie & Reclame wil ik voornamelijk bezig zijn met bedrijven die iets goeds willen doen in deze wereld en is het mijn missie om bedrijven en mensen te inspireren en te activeren dat ze invloed hebben op de plek waar ze staan. Onderscheidende communicatie kan helpen je meer impact te geven.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *