Jongeren staan in een steegje op een helder dag. Op de voorgrond liggen planken. Inde achtergrond is een deur te zien met graffiti. Het lijkt alsof de jongeren op het punt staan om te gaan vechten

Promo video You!nG: Ervaring vanuit de opdrachtgever

Midden december 2014 leverden we een promo video af aan Stichting You!nG. We doen bij the Nobly Creative regelmatig projecten voor non-profit organisaties, omdat we het belangrijk vinden om een verhaal te vertellen en een eventueel commercieel aspect meer naar de achtergrond verdwijnt. Iets wat ook commerciële bedrijven meer kunnen (en zouden moeten) doen. Meer inspiratie, minder nadruk op verkoop. Het traject met You!nG omschrijf ik in drie woorden als: Uitdaging, Regen & Samenwerking.

Promo video valt in het water

Want regenen deed het zeker. Er was een datum gepland en het filmen van de promo video moest gebeuren op die ene dag, want er waren 30 medewerkers/figuranten geregeld. Een productionele & logische keuze, maar wel één waarbij het weer een bedreigende factor was. Het heeft de hele dag geregend en de locatie die we hadden uitgekozen in het jonge, jeugdige Rotterdam was dan ook buiten. Dat was verschrikkelijk balen, maar met een goede dosis improvisatie én een enthousiast team is de draaidag succesvol verlopen en behoort deze promo video tot een van mijn leukste projecten tot nu toe.

Wat is You!nG?

You!nG is een stichting die zich inzet voor jongeren en professionals en vrijwilligers traint om er te zijn voor die volgende generatie. Bianca Boender, de oprichter van You!nG en hoofdrolspeler in de promo video kijkt in dit artikel samen met ons terug op het proces.

Ervaring maken Promo Video

“Bart & Annemieke snappen het DNA van You!nG. Een reden waarom we samen met the Nobly Creative wilden samenwerken. We wilden namelijk een promo video waardoor You!nG meer in the picture kwam, waarin de visie goed werd verwoord, maar boven alles mocht de video niet SAAI zijn. De video moest You!nG en het jongerenkarakter vertegenwoordigen. We zochten naar inspiratie in plaats van reclame en dit werd opgepakt.

Onze verwachtingen zijn uitgekomen en ik krijg nog steeds zó veel complimenten.

Tijdens de brainstormsessies met Anke van ViceVersa Communicatie en Bart van the Nobly Creative kon hij goed uitleggen wat er mogelijk was en waar we op moesten letten. Bart luisterde goed naar wat ik als opdrachtgever wilde, maar bleef tegelijkertijd trouw aan zijn eigen kwaliteitsstandaard in wat werkt en wat niet. Hij drukt zijn mening niet door, maar geeft wel duidelijk advies waardoor we aanpassingen hebben gedaan.

bianca boender young

foto Bianca Boender, Oprichter van Stichting You!nG

De You!nG promo video zet mensen aan het denken en het inspireert. We wilden als You!nG een beweging op gang brengen en ervoor zorgen dat mensen mee gingen doen. Onze verwachtingen daarvoor zijn uitgekomen en ik krijg nog steeds zó veel complimenten. Er was daarnaast ook veel plezier tijdens de productie. Wij staan voor plezier tijdens werktijd en Bart & Annemieke hebben ook zeker veel plezier in hun werk.

De promo video is mooier geworden dan we dachten. De eerste versies zagen er al goed uit, maar Bart bleef zelf nog zaken veranderen waardoor de video uiteindelijk nóg beter werd door kleine details. Bijvoorbeeld het toevoegen van het spreekwolkje en de bewegende lijnen.”

Wil jij ook een promo video of bedrijfsvideo voor je bedrijf, stichting en/of evenement? Neem contact op met ons en vraag naar de mogelijkheden. We denken ook graag vrijblijvend eens met je mee!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *