De lens van een camera is vol in beeld. Het beeld zelf is geblurd. Er is in het midden van de lens een foto te zien van een rode auto op zijn kop

Corporate video: Is video beter dan tekst?

Er zijn bedrijven met een bedrijfsvideo oftewel een corporate video, maar er zijn méér bedrijven zonder corporate video. Een fenomeen dat wij bij NOBLY niet begrijpen en daarom ook bestrijden. Bedrijfsvideo is toegevoegde waarde voor ieder bedrijf; groot of klein, creatief of niet, loodgieter of beleggingsadviseur én sneller en interessanter dan geschreven tekst. Toch?

Corporate video

Als je zegt wat je doet is dat niet altijd interessant (“Ik ben een loodgieter”). Als je vertelt over je passie en hoe jij je vak beoefent staat er opeens een persoon/karakter. In bedrijfsvideo en in andere video kan je dit verhaal volledig vertellen met minimale tijd en maximale impact. (Lees artikel: 8 redenen voor bedrijven om meer video te gebruiken). Dit is dan ook het simpele antwoord waarom video steeds belangrijker wordt op het internet? In een korter tijdsbestek is het interessanter, waardevoller en meer volledig dan tekst.

Boek beter dan de film

Mijn zus zou op dit moment roepen:”Het boek is altijd beter dan de film.” Gek genoeg ben ik het daar nog mee eens ook. Het spannende, meeslepende, stilistische, poëtisch beschreven boek heeft meer waarde. Je kan uren, dagen, weken genieten van een boek. De speelfilm daarentegen is een samenvatting en verliest daarmee de kostbare details en belevingswereld. Een tekst voor social media en/of je website is echter een ander verhaal.

Waar een boek bedoeld is voor ontspanning heeft een website nooit dat doel. Een van de doelen van je website of digitale activiteit hoort naar mijn mening altijd te zijn: je onderscheiden van de rest. Datgene wat jou anders, meer bijzonder of beter maakt dan de rest mag je boven alles uit laten springen en dat zal je helpen te onderscheiden. In het vele aanbod op internet en de grote snelheid waarmee de surfplank van het internet beheerst wordt is een effectief maar volledig verhaal nodig. Tel dit bij elkaar op en de som wordt:

1 + 1 = Bedrijfsvideo

corporate video & SEO

In een korte tekst lever je in op stijl en diepte. Een goed alternatief is dan bijvoorbeeld een bedrijfsvideo of een promotievideo. In de nabije toekomst zal video nooit de volledige vervanger zijn van tekst (tenzij Google video’s nóg beter vindbaar maakt). Geschreven tekst wordt bijvoorbeeld gebruikt voor Search Engine Optimization (SEO) oftewel zoekmachineoptimalisatie. Wanneer je alleen werkt met bedrijfsvideo is het onmogelijk om bezoekers op je website te krijgen. Gebruik teksten en je bedrijfsvideo dus altijd naast elkaar.

Voorbeeld gebruik corporate video

Het gebruik van bedrijfsvideo op website (met doel: klanten werven en/of informeren)

1. via de zoekmachine zoeken naar je product of dienst en daardoor op de website terecht komen? >> Gebruik TEKST

2. De eerste indruk van de website, de producten/diensten, het bedrijf? >> Gebruik je BEDRIJFSVIDEO (en een klein stuk goed geschreven tekst)

3. Persoon geïnteresseerd en wilt meer weten? >> Gebruik VIDEO EN TEKST

Conclusie Corporate video

Presenteer je zelf in een bedrijfsvideo door je van je beste kant te laten zien en het juiste beeld te scheppen door de personen, de boodschap, de stem, de kleuren, de fonts, de muziek. In een bedrijfsvideo kun je al deze aspecten gebalanceerd belichten. Dit is lastig in een korte effectieve tekst. Zie een bedrijfsvideo of overige video als onmisbaar. Het is een ijsbreker, maar wel een ijsbreker die onmisbaar is om lekker door te surfen.

4 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] productreviews en leuke humoristische video’s. Coolblue snapt, net als wij, dat video werkt en gebruikt dit dus continu met nieuwe content. Video is een goede manier om hoge kwaliteit content […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *