Communicatietip voor bedrijven nr. 18 | Rusten of hard doorgaan?

SSST, IK BEREID ME VOOR
Rust nemen voelt contraproductief, maar vanuit de rust kan jij je prioriteiten recht zetten. Goed om dat scherp te hebben voor 2019. Zodat jij blijer en productiever bent en weet je wat je wilt!

Resultaten behaal je puur door hard te werken, toch? Het vereist focus en drive om te gaan, maar weet je wat vooral veel focus vraagt en lef voor de beste resultaten? Rust nemen.
In de topsport is dit normaal. Om net zo hard te rennen als Usain Bolt moet je op volle kracht zijn voordat je uit de startblokken springt. Een sporter moet na lange intensieve training rust nemen, soms wel weken voor een wedstrijd. Rust is nodig om de topprestatie te kunnen leveren die nodig is op het juiste moment. Je kunt, ook in business, niet altijd op volle kracht sprinten. De rustperiodes zijn minstens zo belangrijk. Het geeft je de mogelijkheid om op krachten te komen en voor te bereiden.
Neem dus rust, op jouw manier, om daarna meer gefocust en harder te kunnen. Plan voor januari een dag, weekend of week weg met je team of mede ondernemers en neem de rust om verder te knallen. Rusten is niet stil zitten, maar voorbereiden op vooruitgang.

Ga naar communicatietip 17: Samen voor grotere dromen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *